Parcul de autobuze din Zemgale (Letonia) devine tot mai ecologic


Partener în cadrul proiectului e-MOPOLI, organizația Zemgale Planning Region lucrează pentru ca furnizorul de servicii de transport să devină din ce în ce mai prietenos cu mediul înconjurător.

În baza apelului de proiecte lansat de Agenția Centrală de Finanțe și Contracte din Letonia, autoritatea din Zemgale care se ocupa de parcul de autobuze Jēkabpils din Zemgale a dezvoltat și a transmis agenției o cerere de proiect cu titlul „Achiziția de autobuze ecologice pentru orașul Jēkabpils 3”. Prin depunerea proiectului, autoritatea din Zemgale care se ocupa de parcul de autobuze solicită finanțarea din Fondul de Coeziune în valoare de 171.927 euro pentru achiziționarea unui alt autobuz ecologic destinat transportului de călători pe rutele orașului. Achiziția se va face în conformitate cu obiectivul specific de sprijin „Dezvoltarea unei infrastructuri de transport public ecologic (autobuze)” al axei prioritare „Tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon în toate sectoarele” din programul „Creștere și ocuparea forței de muncă”.

Aija Vetere, vicepreședintele Consiliului de administrație al parcurilor de autobuze Jēkabpils, dezvăluie că, dacă această cerere de proiect este aprobată, atunci compania va atinge obiectivul stabilit de dezvoltare - furnizarea unui total de 10 autobuze ecologice pentru transportul de călători în Jēkabpils. Compania care se ocupă de parcul de autobuze trebuie să aștepte acum un răspuns cu privire la alocarea fondurilor disponibile și să dispună de 38.200 de euro pentru cofinanțare.

Parcul de autobuze Jēkabpils este primul din Letonia (situat în Zemgale) care utilizează vehicule cu gaz natural comprimat pentru transportul de pasageri. În 2019, primele șapte autobuze achiziționate au fost puse în circulație și acum reprezintă o parte valoroasă și integrantă a companiei. În 2020, Janis Scerbickis, directorul parcului de autobuze Jēkabpils, a exprimat că, în viitor, parcul de autobuze intenționează să continue să utilizeze autobuze cu gaz natural comprimat, deoarece s-au dovedit a fi efeciente. El consideră că acest proiect este foarte reușit deoarece pasagerilor le place interiorul spațios și confortabil, șoferul are un loc de muncă agreabil, dar și din punct de vedere economic aduce un plus. Zemgale Planning Region este încântată că parcul de autobuze Jēkabpils perseverează în a fi un furnizor de servicii de transport ecologic.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro