2 martie 2021 - Webinar Interreg Europe privind Mecanismul European de Redresare si Rezilienta


În data de 2 martie 2021, membrii echipei de implementare a proiectului Blue Green City din cadrul Departamentului Asistență Tehnică al Agenției pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov au participat la webinarul intitulat “Green Transition under the European Recovery and Resilience Facility”, organizat de Platforma de Ȋnvăţare de Politici a Programului Interreg Europe.

Prin acest eveniment interactiv, organizatorii şi-au propus să prezinte modul în care Mecanismul European de Redresare și Reziliență (Recovery and Resilience Facility – RRF) poate ghida tranziția către o economie ecologică a regiunilor europene. Acesta reprezintă un sprijin esenţial pentru regiuni ȋn vederea atenuării impactului pandemiei COVID-19 și un instrument decisiv pentru a aduce schimbări reale și a determina tranziția către o economie durabilă și cu zero emisii de gaze cu efect de seră până în 2050.

Unul dintre speakerii principali ai evenimentului a fost doamna Adela Tesarova, reprezentant al Comisiei Europene, care a vorbit despre oportunitățile de dezvoltare regională şi creştere ecologică care vor decurge din Mecanismul European de Redresare și Reziliență.

De asemenea, au fost prezentate experienţele regiunilor Lazio (Italia) şi Zaragoza (Spania) ȋn ceea ce priveşte activităţile ȋndeplinite şi eforturile depuse ȋn direcţia elaborării Planurilor Naţionale de Redresare şi Rezilienţă şi accesării fondurilor disponibile prin RRF.

Puteţi urmări prezentările susţinute ȋn cadrul webinarului, precum şi ȋnregistrarea acestuia accesând următorul link: https://www.interregeurope.eu/policylearning/news/11450/webinar-recording-green-transition-under-the-european-recovery-and-resilience-facility/?no_cache=1&cHash=3ae0f43ffd8ad11490ba1788fbcbb79e

Urmăriţi proiectul Blue Green City pe pagina web dedicată: https://www.interregeurope.eu/bluegreencity/

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro