Evenimentul de lansare a proiectului AgroRES


Proiectul AgroRES a fost lansat la Badajoz, Spania, unde partenerii proiectului, părțile interesate regionale și autoritățile s-au întânit pentru a discuta despre provocările și posibilitățile utilizării energiei regenerabile în agricultură.

În cadrul acestui eveniment, Samuel Ruiz, Directorul General al Energiei, Mineritului și Industriei din cadrul Guvernului regional a declarat că „Este necesar un nou model de dezvoltare rurală, iar sectorul agricol are un rol foarte important datorită potențialului său mare de a produce utilizând surse regenerabile de energie“. El a mai subliniat că participarea agricultorilor este esențială în lupta împotriva schimbărilor climatice, din cauza posibilităților de rezolvare a problemelor precum „economisirea și eficiența consumului de apă”. Din acest motiv, Ruiz a invitat sectorul afacerilor agricole să „se alăture acestei lupte” cu acțiuni care, pe lângă limitarea emisiilor de poluanți, înseamnă o îmbunătățire a competitivității fermelor agricole și animale.

Cosme Segador, directorul Agenției pentru Energie Extremadura (AGENEX) a remarcat că AgroRES va dezvolta diferite acțiuni, cum ar fi crearea unui Ghid de bune practici sau evenimente de diseminare, astfel încât producătorii să poată cunoaște de la început progresul proiectului: „Aceste măsuri vor contribui la lupta împotriva schimbărilor climatice, dar vor face, de asemenea, produsele lor mai fezabile". În acest sens, Segador a subliniat că "amprenta de carbon este din ce în ce mai apreciată pe piețele internaționale, ceea ce poate fi un avantaj competitiv pentru produsele din Extremadura".

Pe lângă discuții pline de viață, evenimentul de lansare a cuprins două vizite de studiu: una la o centrală solară plutitoare și alta axată pe prezentarea de proiecte de energie regenerabilă.

Comunicat de presa 23.01.2020


Galerie foto

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro