Prezentarea RIS Bucuresti-Ilfov


Proiectul "Strategia de inovare a Regiunii Bucuresti-Ilfov" - RIS Bucuresti-Ilfov FP6-2004-INNOV-4-517550 a fost initiat, elaborat si propus spre finantare de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov si aprobat de Comisia Europeana, Directoratul General pentru intreprinderi.

Scopul proiectului a fost dezvoltarea Strategiei de Inovare Regionala si impulsionarea potentialului de inovare al Regiunii Bucuresti-Ilfov din Romania. Regiunea Bucuresti-Ilfov include orasul capitala al Romaniei, a carui economie se bazeaza in mare parte pe sectorul de servicii, dar care, de asemenea, cuprinde o specializare considerabila in cateva sectoare industriale.

"RIS Bucuresti-Ilfov" respecta obiectivele si prioritatile Programului Cadru 6, oferind sprijin pentru dezvoltarea inovarii in Uniunea Europeana, si, de asemenea, este coerent cu Strategia de la Lisabona a UE. Perioada de implementare a proiectului a fost: aprilie 2005 - iulie 2008, iar bugetul total: 446.368 Euro.

Autoritatile publice locale, institutiile de invatamant superior si institutele de cercetare, precum si operatorii economici, au considerat proiectul "Strategia de inovare a Regiunii Bucuresti-Ilfov" un element important pentru a consolida pozitia competitiva a Regiunii Bucuresti-Ilfov in cadrul UE. Peste 300 de institutii si organizatii si-au exprimat interesul de a participa la realizarea acestui proiect, din care: 25 de reprezentanti ai administratiei locale din regiune, 9 institute de invatamant superior, peste 250 de institute de cercetare si companii. Coordonatorul proiectului, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov, se bucura de sprijinul unor parteneri de renume: Fundatia "Centrul pentru intreprinderi Mici si Mijlocii" (CRIMM), Centru Releu pentru Inovare - Romania, METRON S.R.L., Regiunea Abruzzo, Italia, Consorzio Progetto Lazio '92, Regiunea Lazio, Italia, Regiunea Campania, Italia si Universitatea din Macedonia de Vest, Grecia.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro