Prezentarea proiectului


Lipsa consilierii si orientarii in cariera inca din perioada academica, a interactiunii cu reprezentanti ai mediului de afaceri, a simularii de interviuri de angajare au ca efect o rata crescuta a somajului in randul tinerilor, problema devenind intens dezbatuta la nivel european prin Pactul European pentru Tineret, Strategia Bologna, etc.

Proiectul “Practica – primul pas pentru cariera ta!” abordeaza toate aceste neajunsuri, avand la baza un parteneriat ce aduce la un loc reprezentanti ai mediului academic, ai mediului de afaceri (parteneri de practica) si ai autoritatilor local, principalele motoare ale dezvoltarii durabile a unei societati bazate pe cunoastere.

Studentii participanti la proiect vor fi consiliati si orientati in cariera de o echipa de profesionisti, vor desfăşura stagii de practica în companii sub îndrumarea unor tutori formaţi special pentru a-i asista, vor dobandi cunostinte practice necesare pentru a performa cu succes in meseria pe care si-o doresc.

Companiile participante vor beneficia de entuziasmul, creativitatea si dorinta de afirmare a studentilor, vor avea ocazia sa-si creeze o pepiniera de talente in cadrul companiei, sa devina cunoscuti si cautati ca potentiali angajatori de catre viitorii specialisti, toate piesele necesare pentru a sustine dezvoltarea afacerii in continuare. Tutorii proveniti din randul acestora vor primi certificare CNFPA ca formator si vor asigura liantul între studenti si companii.

Universitatile participante la proiect vor intra in contact cu mediul de afaceri, vor constientiza nevoile actuale de pe o piata a muncii aflata intr-o dinamica fara precedent si vor incerca sa-si apropie oferta teoretica de cerintele practice.

Partener principal                                                   Parteneri

                                                                                                         

 

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro