Prezentarea proiectului


Achizitiile publice reprezinta in UE o piata imensa, estimata la peste 16% din PIB-ul acesteia - incluzand aici toate nivelurile guvernamentale si ale agentiilor publice. Cu toate ca este o piata pe care IMM-urile ar trebui sa detina o cota importanta, se constata ca acestea nu beneficiaza din plin de oportunitatile oferite.

Proiectul "EU Regional Cooperation for SMEs access to Public Procurement - EuroPROC" vizeaza remedierea acestei probleme si este implementat pe durata a trei ani de catre un consortiu format din 11 organizatii partenere din 10 tari: Franta, Bulgaria, Polonia, Cehia, Portugalia, Danemarca, Italia, Romania, Ungaria, liderul de proiect fiind ACC1O/COPCA din Spania.

EuroPROC este un proiect inovativ care se adreseaza accesului IMM-urilor pe piata achizitiilor publice. Scopul sau este de a consolida rolul si locul pe care participarea la sistemul de achizitii publice il poate avea in strategiile de dezvoltare ale IMM-urilor prin adaptarea si imbunatatirea serviciilor suport oferite acestora.

Obiectivele EuroPROC pentru IMMurile din Europa:
- identificarea si fructificarea oportunitatilor de participare pe piata achizitiilor publice - o piata in plina dezvoltare in Uniunea Europeana.
- imbunatatirea competitivitatii prin participare la sistemul de achizitii publice.

Obiectivele EuroPROC pentru imbunatatirea politicilor publice:
- schimbarea si adaptarea instrumentelor de politici publice in vederea imbunatatirii participarii IMM-urilor la sistemul de achizitii publice.
- oferirea de metode eficiente pentru inlaturarea obstacolelor pe care IMM-urile le intampina pe piata de achizitii publice.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro