eDIGIREGION


eDIGIREGION este un proiect unic de colaborare, care reunește patru clustere cu potențial ridicat orientate spre cercetare din diverse regiuni europene (Irlanda de Sud-Est, Ungaria Centrală, Castilla-La Mancha, Spania și București-Ilfov, România). Scopul eDIGIREGION este de a utiliza parteneriatul pentru planificarea, proiectarea și punerea în aplicare a unui ecosistem de cercetare, inovare, creativitate si comercializare, care sprijină punerea în aplicare a Agendei digitale a UE în fiecare regiune.

eDIGIREGION sporește competitivitatea durabilă a regiunilor prin exploatarea punctelor forte regionale legate de cercetare și dezvoltare tehnologică (CDT) și inovare. Acest lucru va fi operaționalizat prin creșterea interoperabilității între actorii regionali (guvern, centre de cercetare și a universităților și industrie) pentru a defini și activa planurilor de acțiune comune, aliniate cu prioritățile economice regionale. Printr-un proces planificat de consiliere inter și intra-regionala, precum și prin transferul de cunoștințe, eDIGIREGION reprezinta o serie de colaborări transnaționale transfrontaliere și de activităţi de internaționalizare în domeniile tehnologice ale Agendei digitale, care sprijină inovarea și stimulează competitivitatea regională, deschide noi oportunități de afaceri pentru IMM-uri și mobilizează sprijin financiar.

Accesează site-ul proiectului

 

A 2-a Conferinta Internationala eDIGIREGION - Return on Innovation through Interregional Entrepreneurial Ecosystems 18-19 mai 2016

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro