24-25 aprilie 2024 - A treia intalnire interregionala de management


În perioada 24-25 aprilie, reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov împreună cu membrii consorțiului și stakeholderi din regiunile partenere proiectului WEEEWaste - Improving policies for waste management of electrical and electronic equipment, participa la cea de-a treia întâlnire interregională de management, schimb de experiență și vizită de studiu, organizate de Regiunea Leipzig, Germania.

În prima parte a evenimentului, vor avea loc o serie de prezentări interactive care vor evidenția soluții privind dezvoltarea economică și strategiile privind deșeurile ale orașului Leipzig, instrumentele de politică ale regiunilor partenere și analiza pieței DEEE-urilor.

În cea de-a doua zi, 25 aprilie 2024, vor fi prezentate bune practici din Slovenia referitoare la managementul DEEE-urilor, urmând ca evenimentul să continue cu o vizită de studiu la magazinul universal „Wiederschön”, unde principiul reutilizării este prioritar și produsele vechi aduse de cetățeni sunt reciclate și reparate, urmând să fie reutilizate.  A doua oprire va fi la Inab - stația de reciclare ce funcționează pe bază de solidaritate și încurajează evitarea risipei de deșeuri și sprijină economia circulară prin sortarea, depozitarea și procesarea deșeurilor pentru a le refolosi. În final, partenerii proiectului WEEEWaste vor vizita compania Hardware for Future, unde vor intra în lumea reparării și reutilizării componentelor hardware, facilitând astfel distribuirea acestora către proiecte caritabile.

Pentru a afla mai multe informaţii despre activităţile şi evenimentele WEEEWaste, puteţi accesa următoarele linkuri: https://www.interregeurope.eu/weeewaste

Facebook : https://www.facebook.com/people/WEEEWaste/100094074784406/

Instagram : https://www.instagram.com/p/C40CEQSxNqb/

Linkedin : https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7176873909592416256/

Twitter : https://twitter.com/WEEE_Waste/status/1771109812253676005


Galerie foto

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro