WEEEWaste


NOU!  24-25 aprilie 2024 - A treia întâlnire interregională de management

27 martie 2024 - Al treilea seminar de promovare și diseminare - Proiectul WEEEWaste

Newsletter Nr.2  - Proiectul WEEEWaste

Newsletter Nr.1  - Proiectul WEEEWaste

24 noiembrie 2023 - Al doilea seminar de informare și promovare - Proiectul WEEEWaste

Primul seminar de informare și dezbatere - Proiectul WEEEWaste - 17 iulie 2023, București

În perioada 17-18 mai 2023, a avut loc Praga, Cehia, prima întâlnire de parteneriat în cadrul proiectului WEEE WASTE - Improving policies for waste management of electrical and electronic equipment”. Citește mai mult

 

Problema abordată în proiectul WEEWaste - Improving policies for waste management of electrical and electronic equipment se referă la necesitatea implementării unor abordări  europene coordonate pentru gestionarea deșeurilor din echipamentele electrice și electronice (DEEE). WeeWaste își propune să implementeze politici naționale regionale și locale mai bune pentru gestionarea DEEE, acoperind principalele recomandări ale Inițiativei Circular Electronics din EU Circular Economy AP.

Obiectivul general al WEEEWaste este de a promova refolosirea, colectarea, reciclarea și alte forme de valorificare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, sprijinind astfel realizarea Directivei DEEE 2012/19/UE.

Obiective specifice:

  • să îmbunătățească coordonarea interregională a municipalităților și a regiunilor pentru a lupta mai eficient împotriva  aruncării de gunoi  si a transporturilor ilegale între diferite zone
  • Să introducă o abordare holistică a practicilor de testare și proiectare privind managementul echipamentelor electrice si electronice

Proiectul WEEEWASTE va avea în componență parteneri cu diferite niveluri de rate de colectare a DEEE care vor împărtăși cele mai bune practici pentru îmbunătățirea efectelor atât asupra mediului cât și pe cele economice ale DEEE.

În special WEEEWASTE va promova modele și politici rurale ca soluții pentru reducerea, repararea, recuperarea și reutilizarea deșeurilor de echipamente electrice, electronice și plastic în Europa.

Proiectul se desfăşoară în perioada martie 2023 - mai 2027 şi include următorii parteneri:

1. Czech Technical University in Prague - Cehia LP
2. Bucharest-Ilfov Regional Development Agency, Romania
3. Regional Government of Navarre, Spain
4. Municipality of Campobasso, Italy
5. Aufbauwerk Region Leipszig GmbH, Germany
6. Hajdu-Bihar County Council, Hungary
7. Gdansk Municipality, Poland 
8. Environmental Research Institute, Slovenia
9. Hanze University of Applied Sciences, Netherlands - Advisory Partner

Valoarea totală a proiectului este de 1.335.550 euro, din care valoarea bugetului Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov este de 173.800 euro.

Pentru mai multe informații referitoare la proiectul WEEEWaste, vă rugăm să contactați unul din membrii echipei de proiect, respectiv, Andreea Brînzoi – expert andreea.brinzoi@adrbi.ro, Irina Dîrleci – expert irina.dirleci@adrbi.ro.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro