WEEEWaste
NOU! 5 noiembrie 2024 - A patra întâlnire cu stakeholderii regionali ai proiectului WEEEWaste
16-17 octombrie 2024: Partenerii proiectului WEEEWaste s-au reunit în Pamplona, Spania
24-25 aprilie 2024 - A treia întâlnire interregională de management
27 martie 2024 - Al treilea seminar de promovare și diseminare - Proiectul WEEEWaste
Newsletter Nr.2 - Proiectul WEEEWaste
Newsletter Nr.1 - Proiectul WEEEWaste
24 noiembrie 2023 - Al doilea seminar de informare și promovare - Proiectul WEEEWaste
Primul seminar de informare și dezbatere - Proiectul WEEEWaste - 17 iulie 2023, București
În perioada 17-18 mai 2023, a avut loc Praga, Cehia, prima întâlnire de parteneriat în cadrul proiectului WEEE WASTE - Improving policies for waste management of electrical and electronic equipment”. Citește mai mult
Problema abordată în proiectul WEEWaste - Improving policies for waste management of electrical and electronic equipment se referă la necesitatea implementării unor abordări europene coordonate pentru gestionarea deșeurilor din echipamentele electrice și electronice (DEEE). WeeWaste își propune să implementeze politici naționale regionale și locale mai bune pentru gestionarea DEEE, acoperind principalele recomandări ale Inițiativei Circular Electronics din EU Circular Economy AP.
Obiectivul general al WEEEWaste este de a promova refolosirea, colectarea, reciclarea și alte forme de valorificare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, sprijinind astfel realizarea Directivei DEEE 2012/19/UE.
Obiective specifice:
- să îmbunătățească coordonarea interregională a municipalităților și a regiunilor pentru a lupta mai eficient împotriva aruncării de gunoi si a transporturilor ilegale între diferite zone
- Să introducă o abordare holistică a practicilor de testare și proiectare privind managementul echipamentelor electrice si electronice
Proiectul WEEEWASTE va avea în componență parteneri cu diferite niveluri de rate de colectare a DEEE care vor împărtăși cele mai bune practici pentru îmbunătățirea efectelor atât asupra mediului cât și pe cele economice ale DEEE.
În special WEEEWASTE va promova modele și politici rurale ca soluții pentru reducerea, repararea, recuperarea și reutilizarea deșeurilor de echipamente electrice, electronice și plastic în Europa.
Proiectul se desfăşoară în perioada martie 2023 - mai 2027 şi include următorii parteneri:
1. Czech Technical University in Prague - Cehia LP
2. Bucharest-Ilfov Regional Development Agency, Romania
3. Regional Government of Navarre, Spain
4. Municipality of Campobasso, Italy
5. Aufbauwerk Region Leipszig GmbH, Germany
6. Hajdu-Bihar County Council, Hungary
7. Gdansk Municipality, Poland
8. Environmental Research Institute, Slovenia
9. Hanze University of Applied Sciences, Netherlands - Advisory Partner
10. Municipality of Tirana, Albania
Valoarea totală a proiectului este de 2.190.540 euro, din care valoarea bugetului Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov este de 173.800 euro.
Pentru mai multe informații referitoare la proiectul WEEEWaste, vă rugăm să contactați unul din membrii echipei de proiect, respectiv, Andreea Brînzoi – expert andreea.brinzoi@adrbi.ro, Irina Dîrleci – expert irina.dirleci@adrbi.ro.
ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti