10-11 aprilie 2024 - A doua vizita de studiu - Almere, Olanda


În perioada 10-11 aprilie 2024, atât membrii echipei proiectului cât și stakeholderii din regiunile partenere StopWaste – “Enhancing the efficiency of policy instruments for accelerating waste generation prevention”,  participă la cea de-a doua vizită de studiu ce se desfășoară la Almere, în Olanda.

În deschiderea întâlnirii, prima parte se desfășoară într-un format hibrid, combinând participarea fizică și cea online, unde au loc prezentări referitoare la managementul deșeurilor urbane, un sumar al sistemului de sustenabilitate al orașului Almere, măsurile de prevenire a deșeurilor urbane, precum și o analiză a fluxurilor de deșeuri urbane.

În cea de-a doua parte a evenimentului ne îndreptăm spre centrele de reciclare Buiten și Upcycle din Almere. Aici vom putea observa fluxul de deșeuri și procesul de sortare, reciclare și gestionare a acestora, și vom vedea cum sunt gestionate articolele grele care nu ajung în sistemul de deșeuri.

De altfel, vizităm în Rotterdam o stație de reciclare a plasticului, urmând să ne deplasăm și în orașul Arnhem, la o fabrica de plastic verde unde vom avea ocazia să vedem cum este utilizat plasticul “post-consum” ca pe o materie valoroasă pentru a fabrica produse durabile destinate spațiilor exterioare, construcțiilor de locuințe și infrastructură.

 

Pentru informaţii actualizate privind activitatea ADRBI, precum şi a celorlalţi parteneri din proiect, vă invităm să accesaţi site-ul: https://www.interregeurope.eu/stopwaste .


Galerie foto

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro