3 aprilie 2024 - Workshop-ul interregional privind bune practici pentru valorificarea deseurilor miniere si revitalizarea minelor inchise


ADR BI a organizat online, în data de 3 aprilie 2024, Workshop-ul interregional privind bune practici pentru valorificarea deșeurilor miniere și revitalizarea minelor închise în cadrul proiectului Interreg Europe RAW4RES.

Evenimentul face parte din procesul interregional de învățare și schimb de experiență cu privire la modul de facilitare a reciclării și reutilizării materiilor prime critice şi a reunit 42 de reprezentanţi ai instituţiilor publice, mediului academic și cercetării, societății civile și ai sectorului privat din ţările partenere în proiect.

Au fost susţinute prezentări privind importanța valorificării deșeurilor miniere și a reconversiei minelor închise, bune practici şi studii de caz în domeniu.

De asemenea, au avut loc discuţii interactive referitoare la:

  • reglementări şi iniţiative legislative în domeniul reutilizării deşeurilor miniere
  • iniţiative şi programe de sprijin financiar privind revitalizarea minelor închise
  • beneficii economice şi de mediu
  • rolul societăţii civile în procesul revitalizării minelor închise.

 

În continuarea Workshop-ului interregional, reprezentanţii ADR BI au organizat cea de-a doua întâlnire cu stakeholderii locali, în cadrul căreia s-au prezentat:

  • progresul activităţilor implementate până în prezent
  • principalele livrabile elaborate în cadrul proiectului
  • acţiunile viitoare.

Mulţumim tuturor participanţilor pentru implicarea activă!

Mai multe informaţii privind activităţile implementate în cadrul proiectului RAW4RES găsiţi la: https://www.interregeurope.eu/raw4res

 

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro