2nd Interregional exchange of experience event – Roma, Italia


În perioada 6-7 decembrie 2023, Agenția pentru Dezvoltare Regională București Ilfov (ADR BI) a participat, în calitate de partener, la cea de-a doua întâlnire interregională de schimb de experiență, organizată de către TTS Italiy împreună cu Metropolitan City of Cagliari, în cadrul proiectului EMBRACER: intErconnecting MoBility acRoss europeAn CitiEs and subuRbs, finanțat prin programul Interreg Europe 2021-2027.

Acest eveniment a avut ca tematică "Tendințele actuale, soluții emergente și impactul societal în călătoria pasagerilor “last–mile”. În cadrul schimbului de experiență au participat reprezentanți ai parteneriatului și actori locali regionali, cu scopul de a identifica și înțelege mai bine modul de consolidare și îmbunătățire a mobilității între zonele urbane și rurale, dar și pentru a analiza inițiativele locale, provocările și politicile ce reglementează acest domeniu. Membrii consorțiului au vizitat Centrul de Control al Mobilității din Roma și au descoperit acțiuni inovative care pot reprezenta soluții pentru a îmbunătăți transportul public încurajând astfel locuitorii să renunțe la mașina personală. 

Prin participarea în astfel de experiențe, parteneriatul EMBRACER își propune să crească nivelul de conștientizare, dar și să asigure transferul de informații și inițiative între regiunile partenere, în ceea ce privește adoptarea de modele de mobilitate sustenabile și fără întreruperi pentru o mai bună conectivitate cu suburbiile sau zonele rurale.

Pentru informaţii actualizate privind activitatea ADR BI, precum şi a celorlalţi parteneri din proiect, vă invităm să accesaţi site-ul EMBRACER: https://www.interregeurope.eu/embracer .


Galerie foto

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro