27 mai 2024 - Prima intalnire in cadrul programului de schimb de experienta EMBRACER


În data de 27 mai 2024, Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov a organizat prima întâlnire din cadrul programului de schimb de experiență realizat în cadrul proiectului EMBRACER. Evenimentul a avut loc în București, la sediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov având ca invitați speciali reprezentanți ai Universității din Aveiro, Portugalia – coordonatorul proiectului EMBRACER și principalii stakeholderi identificați de Universității din Aveiro și de Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov, în concordanță cu tematica proiectului.

Scopul principal al întâlnirii a fost identificarea similarităților între proiectele considerate bune practici: Trenul Metropolitan București și Metroul Mondego din Portugalia, dar și a problemelor întâmpinate în timpul procesului de implementare.

Evenimentul a debutat cu o prezentare detaliată a proiectului Trenul Metropolitan București, ce a generat discuții valoroase pe următoarele teme comune:

  1. Procesul de comunicare și cooperare cu administrațiile publice: participanții au discutat despre strategiile eficiente de colaborare între administrațiile publice și importanța susținerii unui dialog continuu pentru succesul proiectelor de infrastructură.
  2. Principalele obstacole întâmpinate în procesul de implementare a activităților conform planului estimat: au fost prezentate cauzele întârzierilor în implementarea proiectelor, precum și soluțiile adoptate pentru a depăși aceste provocări.

Următorul subiect de discuție a fost prezentarea modelului aplicat în Portugalia, Metroul Mondego, care a provocat un dialog tehnic – despre cum infrastructura actuală a stațiilor de tren poate fi integrată și utilizată eficient pentru a îmbunătăți rețeaua de transport public regional; dialogul a inclus și subiecte legate de organizarea eficientă a autorităților publice regionale pentru a sprijini un serviciu de transport public performant; modul de lucru și comunicare cu societatea civilă în vederea soluționării problemelor locale.

Întâlnirea a oferit participanților oportunitatea de a împărtăși experiențele  dobândite și de a învăța unii de la alții. S-a subliniat importanța continuării acestui tip de schimburi de experiență pentru îmbunătățirea proiectelor de infrastructură urbană și dezvoltare regională. Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov își exprimă gratitudinea față de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov și Universitatea din Aveiro pentru participare și implicare activă și așteaptă cu nerăbdare viitoarele colaborări în cadrul proiectului EMBRACER.


Galerie foto

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro