Webinarul “Better regional policies to protect and restore nature”


 

În data de 20.10.2020, membrii echipei de implementare a proiectului Blue Green City din cadrul Departamentului Asistență Tehnică al Agenției pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov au participat la webinarul “Better regional policies to protect and restore nature”.

Evenimentul a fost organizat de Platforma de Ȋnvăţare de Politici a Programului Interreg Europe ȋn cadrul Săptămânii Verzi Europene - cea mai mare conferință anuală europeană pe tema politicii de mediu, care se desfășoară la nivel european, în perioada 19-22 octombrie 2020.

Prin acest webinar, organizatorii şi-au propus să prezinte politicile regionale de succes privind protejarea şi restaurarea patrimoniului natural european, precum şi factorii-cheie pentru implementarea acestora la scară largă, ţinând seama de obiectivele noii strategii UE privind biodiversitatea pentru 2030.

Participanţii au avut oportunitatea de a interacţiona cu experți în domeniu, de a ȋmpărtăşi experienţe, de a auzi povești de succes și de a găsi răspunsuri la întrebări privind dezvoltarea politicilor regionale care protejează și restabilesc natura. De asemenea, au fost prezentate exemple de ȋmbunătăţire a guvernanţei, de sprijinire și facilitare a parteneriatelor multiple la nivel regional cu părțile interesate care implementează proiecte ȋn domeniul biodiversităţii. Ȋn plus, a fost reliefată importanța conectării datelor privind biodiversitatea și a proceselor decizionale de conservare.

Speakerii principali ai evenimentului au fost doamna Karin Zaunberger (Comisia Europeană - Direcţia Generală Mediu) care a vorbit despre noua strategie UE privind biodiversitatea şi domnul Erik Gerritsen (Institutul pentru Politica Europeană de Mediu) care a subliniat importanţa conservării biodiversităţii ȋn contextul pandemiei de COVID-19.

Pentru a afla informaţii suplimentare privind prezentările susţinute, dar şi pentru a urmări ȋnregistrarea webinarului, puteţi accesa următorul link: https://bit.ly/34hoWLS

Urmăriţi proiectul Blue Green City pe pagina web dedicată: https://www.interregeurope.eu/bluegreencity/

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro