Norvegia inregistreaza un nou record in vanzarea de masini electrice


În 2020, vânzarea de autovehicule noi din Norvegia a fost dominată de mașinile care folosesc surse alternative de energie. Mai mult decât atât, în luna Decembrie a anului trecut, două din trei autovehicule înmatriculate au fost electrice. Conform Federației Rutiere Norvegiene, deși vânzările de autoturisme noi au crescut cu 27%, cele diesel au înregistrat o scădere cu 47 de procente, iar cele pe benzină 49%, ceea ce arată o evoluție clară spre conversia către mijloace de transport sustenabile.

Autovehiculele care folosesc surse de energie regenerabilă au dominat piața auto norvegiană în ultimii ani. În 2020 au fost vândute 73.890 mașini electrice, adică cu aproximativ 16.000 mai mult decât în 2019 și cu 30.000 mai mult decât în 2018. Anul trecut au fost vândute aproape 30.000 de autovehicule de tip plug-in-hybrid, ceea ce a însemnat o dublare față de 2019.  Pe de altă parte, autoturismele hibrid au înregistrat o scădere de 30% față de anul precedent, fiind comercializate doar 12.200.

Analizele statistice făcute de Federația Rutieră Norvegiană privind vânzările de mașini arată că 80% din cele electrice vândute anul trecut sunt deținute de persoane fizice. Beneficiile acestui tip de autoturisme îi avantajează în primul rând pe cei care locuiesc în marile orașe sau în apropierea acestora. În trecut

vehiculele aveau o autonomie redusă și nu erau la fel de potrivite în afara zonelor urbane. În ultimii ani au apărut modele care pot fi folosite pe distanțe mai mari înainte de avea nevoie să fie reîncărcate, devenind mai atractive pentru tot mai mulți clienți.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro