2-3 octombrie 2019 - Workshop-ul interregional privind gestionarea conflictelor de interese în practicile de management al speciilor străine invazive


Workshop-ul interregional privind gestionarea conflictelor de interese în practicile de management al speciilor străine invazive a fost găzduit de Agenția pentru Dezvoltare Regională București - Ilfov (ADR-BI) și a durat 2 zile. Prima zi a workshop-ului, 2 octombrie 2019, a avut loc la Club Snagov, județul Ilfov, iar a doua zi de desfășurare al acestuia, 3 octombrie 2019, a avut loc la Radisson Blu Hotel București, adunând atât partenerii proiectului cât și părțile interesate din regiune.

Workshop-ul a avut la bază un document cu linii directoare, distribuit partenerilor de proiect, cu privire la modul de identificare a situațiilor în care implementarea politicilor privind managementul speciilor invazive va duce la conflicte de interese, în timp ce sugerează modalități de abordare a acestor tipuri de conflicte (de exemplu, sensibilizare, măsuri compensatorii, reglementare).

Prima zi de workshop a fost împărțită în 2 sesiuni, prima sesiune fiind dedicată prezentărilor stakeholderilor care abordează toate aspectele privind conflictele de interese în practicile de management al speciilor invazive, a doua sesiune fiind dedicată vizitei la fața locului, care a constat într-un tur turistic în zona lacului Snagov în vederea prezentării speciilor invazive locale.

A doua parte a zilei a fost dedicată vizitei la fața locului, care a constat într-un tur în zona infestată de nelumbo nucifera de pe lacul Snagov, unde participanții au fost duși cu barca pentru a putea vedea nelumbo nucifera răspândită peste tot lacul. Domnul Constantin Turmac, reprezentantul Fundației Snagov, a asigurat ghidul pentru participanți.

Mai multe detalii puteti gasi aici.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro