14 septembrie 2020 - A treia întâlnire de lucru a parteneriatului AgroRES


În conformitate cu activitățile prevăzute în cererea de finanțare, în data de 14.09.2020, membrii echipei de proiect din partea ADRBI au participat la cea de-a treia întâlnire de parteneriat, desfășurată on-line, în cadrul proiectului AgroRES – Investing in Renewable Energies for Agriculture, organizată la inițiativa liderului de parteneriat – AGENEX.

La începutul întâlnirii, partenerii au explicat modul în care pandemia de Covid-19 le afectează activitatea în acest moment. Unii dintre aceștia încă lucrează de acasă și majoritatea țărilor implicate în proiect au restricții de deplasare care afectează și călătoriile în interes de serviciu. În urma discuției, s-a convenit că al doilea eveniment interregional, care va avea loc în octombrie, să fie organizat online.

Pe langă acestea, agenda evenimentului a prevăzut și alte subiecte de discuție esențiale pentru implementarea proiectului, ce au vizat situația actuală din fiecare regiune, cât și componente de comunicare sau tehnice, după cum urmează:

  • Analiza procesului de identificare a bunelor practici.
  • Planificarea întâlnirilor cu actorii locali.
  • Analiza rapoartelor tehnice și financiare.
  • Evaluarea stadiului implementării proiectului în fiecare regiune.
  • Planificarea primelor vizite de lucru între echipele de proiect.
  • Monitorizarea activităților de comunicare.

Prin desfășurarea acestui tip de activități se dorește monitorizarea îndeplinirii indicatorilor asumați, în vederea realizării obiectivului general al proiectului, acela de a contribui la dezvoltarea de măsuri care să conducă la îmbunătățirea politicilor regionale ce vizează producția și utilizarea energiei regenerabile în sectorul agricol din mediul rural. Dezvoltarea acestui sector va atrage, în consecință, creșterea competitivității fermelor agricole prin utilizarea acestui tip de energie.

Pentru a afla mai multe informații despre proiect, vă invităm să accesați următorul link:

https://www.interregeurope.eu/agrores/news/ 

 

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro