14-15 martie 2019 - A doua întâlnire de parteneriat din cadrul proiectului FEMINA


Obiectivul celei de-a doua convenții FEMINA a fost acela ca partenerii să continue să afle despre barierele participării femeilor în companiile de înaltă tehnologie și să înceapă schimbul de soluții posibile care trebuie adoptate.

Convenția a început cu o sesiune de schimb de experienţe pentru a împărtăși și revizui aportul regional actualizat la modelul de înţelegere a barierelor, concentrându-se asupra anumitor sectoare și politici.  Acesta a continuat cu un seminar specific pentru a discuta și valida modelul de înțelegere a soluţiilor și pentru a începe identificarea bunelor practici (GP).

Convenția a fost deschisă partenerilor și stakeholderilor locali interesaţi șă contribuie la tematica proiectului.

ZIUA 1: 14 martie 2019

Locaţia: Politeia, Agios Loukas, Lamia

Tematica abordată şi activităţi:

  • Obiectivele întâlnirii, abordare și metodologie - Sara Bonci, Arezzo Innovazione, Irene Pettinelli, Resolvo;
  • Rolul femeilor din Sterea Ellada în sectoarele de cercetare și dezvoltare - Prof. Thanos Kakarountas, Consiliul Regional de Cercetare și Inovare;
  • Validarea barierelor. Prezentarea rezultatelor analizei efectuate la nivel de proiect privind înţelegerea barierelor - Irene Pettinelli, Resolvo. Sesiune interactivă, în care partenerii au discutat și validat barierele identificate care pot fi abordate de proiectul FEMINA;
  • Înțelegerea barierelor specifice sectorului și trecerea la soluții. Sesiune interactivă, în care partenerii lucrează în grupuri și discută barierele specifice sectorului.
  • Seminar specific. Obiectivul seminarului a fost ca partenerii să înceapă să identifice SOLUȚII, să împărtășească experiențe și să discute modul în care soluțiile vor fi colectate și prezentate în cadrul FEMINA. Seminarul a avut un format interactiv, cu accent pe cele 3 categorii de instrumente identificate în FEMINA: Comunicare și sensibilizare; Soft-support și structuri dedicate; Sprijin economic și financiar.

ZIUA 2: 15 martie 2019

Locaţia: Amfiteatrul 1, Facultatea de Științe, Universitatea din Tesalia

- Întâlnirea de parteneriat ;

- Concluziile zilei 1 - Sara Bonci, Arezzo Innovazione, Irene Pettinelli, Resolvo;

- Implicarea stakeholderilor - Irene Pettinelli, Resolvo;

- Management şi comunicare  - Irene Pettinelli, Resolvo and Marte B. Drageset, GCE Node;

- Următorii paşi în implementare, termene limită şi concluzii – Sara Bonci, Arezzo Innovazione, Irene Pettinelli, Resolvo.


Galerie foto

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro