9 octombrie 2019 - Măsurarea progresului social in regiunile si orasele europene


ADRBI, alături de Reprezentanţa Permanentă a Sloveniei pe lângă UE, Consiliul Regiunii de Vest din Grecia, Consiliul Regiunii Västerbotten din Suedia organizează, în cadrul Săptămânii Europene a Regiunilor şi Oraşelor, atelierul cu tema "Measuring social progress in European regions and cities". Acesta va avea loc la sediul Reprezentanţei Permanente a Sloveniei din Bruxelles, în data de 09 octombrie 2019, orele 14:30-17:00.

Atelierul are ca scop dezbaterea, identificarea, analiza şi oportunităţile oferite de Indicele de Progres Social al Uniunii Europene (UE-SPI), regiunile reprezentate făcând parte dintr-un proiect pilot mai mare care îşi propune să îmbunătăţească criteriile de măsurare a acestui indice. Pentru acest proiect, a fost creat un website dedicat, în care este prezentată regiunea Bucureşti-Ilfov (https://eu-spi.eu/pilot-regions/buckarest-ilfov).

Evenimentul reprezintă unul dintre cele 21 de ateliere aprobate de către Comitetul European al Regiunilor şi Comisia Europeană-DG Regio. Descrierea detaliată şi înregistrarea (până pe 27 septembrie) sunt disponibile la https://europa.eu/regions-and-cities/programme/sessions/459_en.

Cod eveniment: 09WS459
Vorbitori: Simona Curpan, Linda Gustafsson, Konstantina Papagianni, Eleni Tsipouri, Ivan Žagar
Tema: A Europe Closer to Citizen
Parteneri: Bucharest-Ilfov , City of Umeå, Eastern Slovenia, Region of Western Greece
Loc de desfăşurare: Building Representation of the Rep. of Slovenia to the EU.
Adresa: Rue du Commerce 44 - 1000 Brussels

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro