350 de milioane de euro din fonduri europene pentru spitalele din România


Ministerul Fondurilor Europene anunță lansarea apelului dedicat spitalelor implicate în lupta împotriva coronavirus, la data asumată la începutul pandemiei. Începând de vineri, 15 mai, spitalele au la dispoziție 350 de milioane de euro pentru decontarea achizițiilor de aparatură medicală și echipamente de protecție făcute începând cu luna februarie 2020. Descarca ghidul solicitantului.

Proiectele de tip A cu valoare maximă de 10 milioane de euro se adresează unităților publice sanitare și de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2, precum și celor aferente sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională. Proiectele au în vedere finanțarea echipamentelor medicale necesare în tratamentul pacienților.

Proiectele de tip B cu valoare maximă 15 milioane de euro au ca partener eligibil IGSU, inclusiv în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale. Aceste inițiative sunt destinate spitalelor modulare și secțiilor de terapie intensivă mobilă.

Proiectele de tip C a căror valoare maximă nu poate depăși 3 milioane de euro au ca solicitanți eligibili autoritățile publice locale în parteneriat cu furnizorii publici de servicii de asistență socială din județ pentru categoriile vulnerabile. Proiectele din această categorie sunt destinate protecției personalului implicat în lupta cu pandemia, suplimentar stimulentelor financiare de câte 2.500 lei deja acordate personalului medical și auxiliar.

Proiectele pot fi depuse în sistemul informatic MySMIS 2014 până la data de 30 septembrie, având sprijinul tehnic al echipei de suport alocate de Ministerul Fondurilor Europene, pentru a accelera procesul de aplicare la resursele financiare europene în cazul spitalelor care nu sunt familiarizate cu sistemul.

 

Ghidul "Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19"

Centralizator Observații asupra Ghidului - "Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19"

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro