10 aprilie 2020 - 303 milioane de euro pentru susținerea proiectelor inovatoare ale IMM-urilor


Cea mai mare sesiune de finanțare pentru susținerea proiectelor inovatoare ale IMM-urilor în cadrul inițiativei pilot de accelerare “Horizon 2020 – EIC – SME instrument - Grean Deal”, care să contribuie la atingerea obiectivelor Pactului Verde European și ale Agendei ONU pentru dezvoltarea durabilă – 2030, este deschisă.

Această rundă de finanțare este în valoare de 303 mil. Euro, iar apelul pentru propuneri de proiecte are termenul limită pentru înregistrarea solicitărilor de finanțare la data de 19 mai 2020.

Sprijinul poate fi oferit sub formă de finanțare nerambursabilă sau finanțare mixtă (prin care se combină finanțarea nerambursabilă cu finanțare tip equity).
Finanțarea nerambursabilă acordată variază de la 0,5 milioane EUR la 2,5 milioane EUR; rata finanțării nerambursabile este de 70%.

În cadrul opțiunii de finanțare combinată, componenta de finanțare nerambursabilă este limitată la 2,5 milioane EUR, iar componenta de capital poate ajunge la 15 milioane EUR. Pot fi solicitate și sume mai mari sau mai mici, justificate în mod corespunzător.

Propunerile de proiecte cu activități cu un nivel de maturitate tehnologică de până la 8 (TRL 8) pot beneficia de finanțare nerambursabilă sau finanțare combinată. Activitățile cu un nivel de maturitate tehnologică mai avansat (TRL 9 sau mai sus) pot fi finanțate doar prin participarea la finanțarea de tip equity (atâta timp cât propunerea rămâne nebancabilă).

Activitățile ar putea, de exemplu, să includă dezvoltarea de produse / servicii, experimentarea, prototiparea, validarea, demonstrația și testarea în condiții reale și replicarea pe piață. Dacă activitatea se referă la o inovație tehnologică în principal, este necesar un nivel de maturitate TRL 5/6 sau mai mare. Pentru inovația non-tehnologică este necesar echivalentul nivelului TRL5/6. Proiectul de inovare poate fi subcontractat.

Propunerile de proiecte solicitate pentru finanțare trebuie depuse electronic, utilizând sistemul de transmitere electronică al portalului de finanțare și licitații al CE.

Pentru detalii accesați:
https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/h2020-eic-smeinst-2020-4

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro